martes, 14 de octubre de 2014

EL SEGLE XVI

Durant el segle XVI els dos primers monarques de la Casa d'Àustria, Carles I i Felip II van governar el més extens i poderós imperi del món ,amb possessions a Àfrica, Amèrica,Àsia i Europa.

Carles I nét dels Reis Catòlics, nascut  del matrimoni entre Joana, filla dels Reis Catòlics i Felip, fill de Maximilià d'Austria i Maria de Borgonya. Carles es va convertir en el rei més important d'Europa.
Va heretar extensos territoris dels seus quatre iaios i també sota el nom de Carles V va ser emperador del Sacre Imperi ( conjunt d'estats situats en el Centre d'Europa)
Durant el reinat de Carles I , la conquesta d'Amèrica va avançar molt ràpidament.
Carles I va sostindre quatre guerres amb França, es va enfrontar als prínceps alemanys. Aquests havien decidit seguir a Luter ( fundador d'una nova església cristiana, separada del papa, coneguda com església protestant).
En 1556 Carles I va cedir al seu fill Felip II la major part de les seues possessions i al seu germà Ferran els territoris austríacs i el títol d'emperador. Després es va retirar al monestir de Yuste a Extremadura,on va morir dos anys després.
IMPERIO DE CARLO I

 el reinado de Carlos I

Pulsa sobre la imagen y repasa el reinado de Carlos I y Felipe II

No hay comentarios:

Publicar un comentario